Fusieplannen RTVI en Orkaan vertraagd vanwege corona

Foto: Pixabay / Joe007

De huidige zendmachtiging voor de lokale omroep in Zaanstad en Wormerland loopt op 8 mei af en RTVI Zaanstreek en De Orkaan maken plannen om te fuseren en samen de nieuwsvoorziening voort te zetten. De besprekingen hebben echter vanwege corona en de onmogelijkheid van fysieke bijeenkomsten de afgelopen maanden grote vertraging opgelopen, laat wethouder Annette Baerveldt de gemeenteraad weten.

De digitale krant en RTVI hebben om aan de deadline te voldoen inmiddels afzonderlijk van elkaar een zendmachtiging voor de komende vijf jaar aangevraagd, die naar zij verwachten kan worden ingetrokken en vervangen door een gezamenlijke aanvraag wanneer er bestuurlijk, inhoudelijk en financieel overeenstemming is bereikt over een samengaan. Dat moet uiterlijk 1 mei gelukt zijn, schrijft Baerveldt. Het Commissariaat voor de Media is daarom gevraagd om de gemeenteraden van Zaanstad en Wormerland uitstel te verlenen voor het indienen van een advies over de toekenning van de nieuwe zendmachtiging.

Geen gevolgen voor nieuwsvoorziening

‘Onder de begeleiding van Media Adviseurs Nederland hebben RTVI Zaanstreek en De Orkaan afgelopen maanden de mogelijkheden verkend voor een samenwerkende, inhoudelijke én organisatorische vorm van de nieuwe lokale omroep. Ook zijn de fundamenten gelegd voor een begroting,’ schrijft de wethouder. Er zit dus schot in, maar de eindstreep is nog niet gehaald. Uitstel betekent dat er in de praktijk niets verandert voor RTVI Zaanstreek tot het moment dat de nieuwe zendmachtiging verleend wordt.

Cookieinstellingen