Waardebon voor lagere energiekosten alle huiseigenaren

Foto: Pixabay / Bent Chiang

Zaanstad gebruikt een subsidie van 1.766.159 euro van het Rijk om alle Zaanse huiseigenaren een waardebon van 70 euro te geven voor energiebesparende producten als radiatorfolie, led-lampen en tochtstrips. Wie de waardebon gebruikt maakt ook nog eens kans op een extra waardebon van 500 euro voor grotere duurzame maatregelen in de woning.

De Haag stelt het geld via de Regeling Reductie Energieverbruik beschikbaar om huiseigenaren te stimuleren minder energie te verbruiken. Voor de uitvoering van het bonnenplan werkt de gemeente samen met Winst uit je Woning. ‘Minder energieverbruik in een woning betekent een lagere energierekening, meer comfort in huis én het is goed voor het milieu,’ zegt wethouder Songül Mutluer in de aankondiging. ‘Met een kleine ingreep zoals het aanbrengen van tochtstrips bespaar je al gauw 60 euro per jaar op de energierekening.’

Eind maart

‘Eerder zagen we al dat onze Stappensubsidie erg populair was. Dat ging om zowel kleine als grotere bedragen. Om inwoners te stimuleren om ook grotere maatregelen te overwegen, hebben we de grenzen van de regeling opgezocht en toestemming van het Rijk om ook bonnen met een hogere waarde te verstrekken. Door corona hebben veel inwoners het financieel lastiger en zijn ze vaker thuis. Des te meer reden om hen met deze actie juist nu te ondersteunen.’ Eind maart krijgen huiseigenaren een brief met de waardebon en een unieke code. Vanaf dat moment staat alle informatie met een overzicht van de producten die kunnen worden aangeschaft op www.winstuitjewoning.nl/zaanstad.

Online en fysiek

Er zijn twee manieren om de waardebon te verzilveren. Via de website www.winstuitjewoning.nl/zaanstad kunnen de producten direct met de waardebon besteld en betaald worden. Maar de bon kan ook gebruikt worden bij producten van een lokale bouwmarkt. In dat geval dient het bedrag voorgeschoten te worden en kan het betaalbewijs worden ingediend via de website van Winst uit je Woning, waarna het bedrag van maximaal 70 wordt teruggestort. De waardebon is maar één keer te gebruiken: als het hele bedrag niet in één keer wordt besteed, vervalt het restbedrag. De actie is geldig zolang het budgetplafond niet is bereikt en uiterlijk tot en met 31 december dit jaar.

Bij het inwisselen van de waardebon kunnen inwoners aangeven in aanmerking te willen komen voor een waardebon van 500 euro voor grote energiebesparende maatregelen, zoals dubbel glas of gevelisolatie. De toekenning van de vouchers voor 500 euro vindt plaats door loting, telkens nadat er 500 vouchers ter waarde van 70 euro zijn verzilverd. Er worden maximaal 250 bonnen met het hogere bedrag verloot.

Huurders

De landelijke Regeling Reductie Energieverbruik kan niet worden ingezet voor huurders. Voor hen heeft Zaanstad onlangs een aanvraag ingediend bij het Rijk in het kader van een nieuwe regeling. Of de aanvraag wordt toegekend wordt binnenkort duidelijk.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen