Buitenmarkten De Bloemkorf volgens CDA aanjagers corona

Foto: Google Street View

De buitenmarkten van ADL en Hala bij winkelcentrum De Bloemkorf in Poelenburg zorgen al lange tijd voor (geluids)overlast, zwerfvuil, verkeers- en parkeerhinder voor andere ondernemers en instellingen, bedreigingen richting klanten én onveilige situaties in verband met corona in een wijk waar het aantal besmettingen toch al hoog is. Het CDA heeft er genoeg van.

De oneerlijke concurrentie met ondernemers die door deze buitenmarkten hun omzet zien dalen nog buiten beschouwing latend vindt fractievoorzitter Marc Wit dat de tijd is gekomen om in te grijpen. Het CDA sprak afgelopen november al met Straattoezicht over de situatie, ‘maar zij kunnen hierin geen verandering brengen’. Morgenavond legt hij het probleem daarom aan het college voor tijdens het vragenuurtje van de raad. ‘Het gevolg van dit alles is dat het vertrouwen van buurtbewoners en ondernemers die zich wel aan de regels houden in de overheid is afgenomen en langzaam maar zeker wegebt,’ ziet Wit.

Geloofwaardigheid in het geding

‘In deze kwetsbare wijk is door dit soort aanhoudende overlast de geloofwaardigheid van de overheid in het geding. Het is alsof er geen coronapandemie bestaat en alsof het doel van sommigen alle middelen heiligt. We hebben in Poelenburg eerder te maken gehad met een lang slepende kwestie rond een illegale buitenmarkt. Het verschil is dat de overlast zich nu bevindt midden in de woonbuurt en direct naast ondernemers en instellingen.’

Wit heeft een aantal vragen: is het college op de hoogte van deze situatie en de wijze waarop de coronamaatregelen met voeten worden getreden en wat er tot nu toe is gebeurd om de zaak te normaliseren. Meer specifiek vraagt hij hoeveel coronaboetes er sinds maart vorig jaar bij De Bloemkorf zijn uitgedeeld vanwege het overtreden van het afstandscriterium. En als Straattoezicht machteloos staat, welke middelen gaat het dagelijks bestuur dan inzetten om de veiligheid bij het winkelcentrum te garanderen?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen