Dooi zet vanaf morgenmiddag in; wind draait naar zuidoosten

Foto: Gemeente Wormerland

Na het weekend lijkt het gedaan met de winterse omstandigheden. Volgens Weer.nl zet maandag de dooi in, maar blijft er nog wel kans op gladheid. Tot die tijd blijft het nog wel winters. Vandaag vriest het nog 2 tot 4 graden, maar in het zuiden komt al voorzichtig iets minder koude lucht het land binnen. In Zeeland is zelfs kans op een graadje boven nul.

Valentijnsdag start zondag nog koud, maar met de wind die naar het zuidoosten draait wordt de aangevoerde lucht wel steeds minder kil. De middagtemperaturen komen in bijna het hele land dan boven het vriespunt uit. In het zuiden kan het alweer 6 graden worden. In de nacht naar maandag vriest het eerst nog 1 tot 2 graden, maar in het zuiden blijft de minimumtemperatuur door de dikkere bewolking iets boven het vriespunt. In het westen begint het ’s ochtends te regenen, met in het noordoosten en oosten eerst mogelijk nog wat sneeuw. Nadat de wind gedraaid is stroomt er zachte lucht vanuit Zuid-Europa ons land in. Dit zorgt voor temperaturen van 3 graden in het uiterste noordoosten tot lokaal 7 graden in het zuidwesten.

Bron: Weer Online

Na een aantal winterse dagen is de grond echter nog wel koud. De neerslag ’s ochtends kan daarom nog wel zorgen voor verraderlijke gladheid. De rest van de week komt de temperatuur niet meer onder het vriespunt. Het weerbeeld is wisselvallig, met later in de week drogere en zonnige perioden. Mogelijk krijgen we met middagtemperaturen tot 14 graden alvast zelfs een vleugje lente voorgeschoteld.

Reacties

Cookieinstellingen