Pollergate: kenteken nieuwe ambulance was nog niet doorgegeven

Foto: Twitter

De ambulance die afgelopen zaterdag strandde voor de poller bij de Beatrixbrug in Zaandam was net een week in dienst en het kenteken was nog niet doorgegeven.

Dat meldt wethouder Addy Verschuren ( Bereikbaarheid & Mobiliteit) naar aanleiding van het incident. De pollers gaan naar beneden voor alle voertuigen waarvan het kenteken bij de gemeente bekend is. Toen de poller weigerde te zakken heeft het ambulancepersoneel geprobeerd om de beweegbare paal met een Amsterdamse magneetpas te bedienen, maar dit werkt in Zaanstad niet.

Intercom niet gebruikt

De aanwezige intercom is niet gebruikt: de ambulancemedewerkers besloten dat het zakken van de poller langer zou gaan duren dan omrijden via de andere brug.

Naast de intercom had het ambulancepersoneel de poller ook kunnen laten bedienen via de meldkamer van de brandweer: die kan ze direct laten zakken. De brandweer doet dat ook wel en  geeft volgens Verschuren aan dat dit tot op heden goed functioneert – ook wanneer andere hulpdiensten daarom vragen.

‘Procedures nog eens doornemen’

‘Hoewel de ambulance binnen de afgesproken aanrijtijd ter plekke was, zal ik met zowel de ambulancedienst als de partij die de intercom aanneemt, de procedures nog eens doornemen,’ belooft de wethouder.

Met de patiënt die de ziekenwagen nodig had is alles in orde gekomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen