Personeel NS-servicebalie vreest voor toenemende onveiligheid

Foto: Nunc Architecten

De NS zijn van plan om flink te gaan snoeien in het aantal bemenste verkooppunten in Nederland. De NS-ticketservicebalie in Zaandam blijft wel open, maar korter: de openingsuren gaan van 07:00 tot 19:00 naar 09:00 tot 16.30 uur.

Noord-Holland boven het Noordzeekanaal houdt alleen de winkel in Zaandam over, omdat de winkels in Alkmaar en Hoorn op de nominatie staan om helemaal gesloten te worden. Het personeel van station Zaandam is tegen het plan en niet alleen omdat het ten koste gaat van arbeidsplaatsen, maar ‘vooral omdat de sociale veiligheid op het station er nog verder op achteruit zal gaan’. ‘Het stationsgebied is en wordt steeds meer opgeknapt (zo ook onze servicewinkel) en is daardoor een toeristische trekpleister op zich aan het worden. Het zou dan ook heel erg jammer zijn dat wanneer de toeristen straks hun weg terugvinden naar Zaandam, er niemand is om ze te helpen,’ schijven de medewerkers in een brief aan het college.

Geruststelling wethouder

Zij leggen de dringende vraag bij het gemeentebestuur neer om de NS ervan te overtuigen om in elk geval de openingstijden te laten voor wat ze zijn. Het CDA stelde vorige maand vragen over het terugbrengen van de service van NS op station Zaandam. Wethouder Gerard Slegers zei toen dat er niet veel zou veranderen door de transformatie van een balie met full service naar ‘full service light’ en dat doelgroepen zoals gehandicapten niets van de maatregel zouden merken. Onrust is niet nodig, zo stelde hij raadslid Nick Hendriks toen gerust. Slegers had het nagevraagd bij NS.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen