Wachten op uitnodiging voor prik blijft verplicht voor 80- tot 85-jarigen

Foto: Pixabay / Geralt

Verschillende media hebben vandaag het onjuiste bericht verspreid dat 80- tot 85-jarigen die nog zelfstandig wonen nu ook zelf met de GGD in hun regio een afspraak kunnen maken voor een coronavaccinatie. Dat is nog steeds niét mogelijk.

Alleen ouderen die een uitnodiging van het RIVM hebben gekregen kunnen via het landelijke telefoonnummer dat in de brief staat een afspraak maken voor een coronavaccinatie. Ze kunnen daarna uitsluitend met een afspraak bij de centrale vaccinatielocatie in Purmerend langskomen voor een prik, aldus de GGD Zaanstreek – Waterland. Burgemeester Jan Hamming zei gisteravond te verwachten dat de prikplek in Zaanstad, het Topsportcentrum in Koog aan de Zaan, waarschijnlijk sneller open kan dan eerder werd verwacht. Wellicht deze maand nog.

Testbussen

Aander nieuws van de GGD is dat de testbussen voor corona in Poelenburg en in Volendam morgen voor het laatst open zijn vanwege het koude weer dat voorspeld wordt. Als het weer het toelaat komt de testbus Volendam op 15 februari terug, maar de Zaandamse niet. Daar was de opkomst te laag om de testbus te blijven inzetten. Die was juist bedoeld om het mensen gemakkelijker te maken om zich te laten testen, omdat de verspreiding in Poelenburg relatief hoog blijft en de testbereidheid laag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen