Basisscholen uitgedaagd om een zelfrijdende auto te bouwen

Foto: Pixabay

Basisscholen in Noord-Holland kunnen dit schooljaar meedoen aan een internationale challenge waarbij ze hun eigen zelfrijdende auto bouwen.

Dit doen ze samen met leerlingen uit de Amerikaanse staten Californië en Ohio, die op hetzelfde moment met de uitdaging aan de slag gaan. De provincie investeert veel in smart mobility en wil jongeren stimuleren om ook met dit onderwerp aan de slag te gaan en mee te denken over mogelijke oplossingen voor de toekomst.

Drie rondes; twee nog te gaan

De challenge is onderverdeeld in drie onafhankelijke rondes, waar de scholen zich gratis voor kunnen inschrijven. De inschrijving voor de eerste ronde is gestart. In Amerika hebben al 60 teams zich gemeld. Per ronde vallen er ook prijzen te winnen, onder meer een meet & greet met bouwers van zelfrijdende auto’s en technische gadgets voor in de klas.

Internationale jury

Er is een internationale jury die de inzendingen bekijkt en beoordeelt. Aan het eind van het schooljaar, in juni 2018, komen de deelnemende scholen bij elkaar voor een speciaal evenement in het Provinciehuis in Haarlem. Daar worden dan kindercolleges worden gegeven en komen leerlingen meer te weten over de mobiliteit van de toekomst.

Noord-Hollandse scholen die mee willen doen, kunnen zich opgeven via deze website. Daar is ook nog meer informatie te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen