Redden drenkelinge in Zaandijk blijft niet onopgemerkt

Foto: Facebook / Gemeente Zaanstad

Burgemeester Jan Hamming heeft vandaag twee inwoners persoonlijk bedankt voor hun kordate optreden op 4 oktober vorig jaar, toen ze zeer waarschijnlijk een 80-jarige dementerende buurvrouw het leven redden nadat zij in Zaandijk te water was geraakt.

Susan van der Schaaf liet rond acht uur in de ochtend haar hond uit toen zij de drenkelinge zag. Zij bedacht zich niet en rende naar de woning van Meindert Simonides, die ze wakker belde. De man twijfelde geen moment en is het water ingesprongen om de vrouw te redden. Eenmaal aan de kant hield hij de zwaar onderkoelde bejaarde vrouw met zijn eigen lichaamswarmte en dekens warm tot de ambulance ter plaatse was.

 

 

 

 

Beide helden kregen vandaag van het college een grote bos bloemen en zijn ook onderscheiden door de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD). Simonides ontvangt een bronzen medaille en een oorkonde en Van der Schaaf een waarderend schrijven. Beiden krijgen daarnaast nog een boek over de geschiedenis van de al sinds 14 oktober 1824 bestaande organisatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen