Lokaal Zaans wil einde aan overlast rond Deen Assendelft

Foto: Google Street View

Lokaal Zaans wil dat zo snel mogelijk actie ondernomen wordt om overlastplegers en dealers te verjagen van het terrein bij supermarkt Deen in Assendelft, zodat het daar weer veilig wordt. Doordat het terrein van verschillende kanten bereikbaar is zijn er veel vluchtroutes en ondanks vele klachten van omwonenden is er nog geen verbetering, schrijft fractievoorzitter Marianne de Boer in vragen aan het college.

‘Al jaar en dag zijn er dealers, cokegebruikers en ‘balonnenslurpers’ actief op het terrein waar ’t Wapen van Assendelft, Deen, Kruidvat, muziekvereniging Crescendo en tennisvereniging TC Overdan gehuisvest zijn. Dit zorgt voor veel overlast en onveilige situaties,’ aldus De Boer. Ook zijn er ‘driftraces’ geweest op dit terrein, waarbij auto’s driftend de Dorpsstraat op schieten. ‘Omwonenden die er wat van proberen te zeggen krijgen vuurwerk toegeworpen. Ook is er (zwaar) vuurwerk gegooid bij de tennisvereniging. Wat ons betreft wordt er in samenwerking met de politie gezocht naar mogelijkheden om het terrein veiliger te maken en overlast aan te pakken,’ schrijft zij ook. En ze ziet de zaak niet verbeteren maar verergeren.

Verlichting en samenwerking

Daarom wil LZ van het college horen of dat met haar van mening is dat er meer nodig is dan toe nu toe wordt gedaan. De groep die de problemen veroorzaakt is eerder aangesproken door de politie, maar ‘verplaatst zich naar verschillende hoekjes van het terrein’. Wanneer de overlastplegers worden aangepakt moet er wel voor worden gewaakt dat zij hun activiteiten niet elders voortzetten. Geopperd is dat  een verbeterde verlichting en het effectiever inzetten van BOA’s zou kunnen helpen. De handhavers zouden veel vaker rondes kunnen doen in overleg met omwonenden, ‘die goed op de hoogte zijn van de plaatsen en tijden waarop dealers actief zijn’.

Bij Muziekvereniging Crescendo, achter het Kruidvat-filiaal.
Het is ook een rommeltje naast TC Overdan. Foto’s: Marianne de Boer
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen