Haarlem ziet culinaire wandelingen als evenement: verboden

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

De gemeente Haarlem heeft herhaling van een culinaire wandeling verboden omdat de Tasty Walk wordt gezien als een evenement, en die zijn nu niet toegestaan. Was er een vergunning voor aangvraagd, dan zou die zijn geweigerd of alleen onder voorwaarden zijn verstrekt. In Zaandam zijn inmiddels al een aantal ‘stadswandelingen 075‘ probleemloos verlopen en ook in Amsterdam wordt culinair gewandeld in deze coronatijd.

Het idee achter alle wandelingen is hetzelfde: met tweetallen lekker op stap door de eigen stad en onderweg genieten van een hapje of een drankje van deelnemende horecagelegenheden. Afhalen mag immers. Maar in Haarlem werd geconstateerd dat meerdere mensen even na het oppikken van hun versnapering bij elkaar gingen zitten om die te nuttigen. En dat is nu juist niet de bedoeling. Bij een herhaling van de Tasty Walk volgt en boete voor en sluiting van de deelnemende restaurants, zo heeft de gemeente Haarlem gewaarschuwd.

In Zaandam nam de 20-jarige inwoonster Femke van Vuure het initiatief voor De Stadswandeling 075, waar slechts een beperkt aantal mensen zich voor op kan geven. Voor 3,50 euro krijgen de deelnemers die zich als eerste meldden een routekaart die ze langs mooie plekken en een aantal horecazaken  leidt. Het is een doorslaand succes, maar wandelaars zijn dus gewaarschuwd: je niet aan de regels houden kan een plezierig tijdverdrijf zomaar de kop kosten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen