Ook winkeliers Westerkoog scharen zich achter sportschool

Foto: Google Street View

De Winkeliersvereniging Westerkoog vreest hernieuwde overlast van ‘jongelui’ als Westerkoog Sport niet terugkeert in de bouwplannen voor het centrumgebied van de wijk. Ook een deel van de gemeenteraad heeft zich vierkant achter de kickboksschool geschaard.

Morgen worden de plannen voor de nieuwbouw op het oude sporthalterrein van Westerkoog door de raad besproken en de winkeliers zijn verbaasd dat daarin de onderneming van Hans ter Veen niet voorkomt. ‘Westerkoog Sport is sinds jaar en dag een begrip in onze omgeving. Naast het feit dat het een uitvalsbasis biedt voor veel jongeren en de omgeving hierdoor minder overlast ervaart, is dit een club waar veel mensen zich thuisvoelen. Wij als winkeliers van het winkelcentrum zullen bij het sluiten van de sportclub de nadelige gevolgen hiervan ondervinden,’ schrijven ze aan de raad.

Geen enkel overleg

En niet alleen de winkeliers profiteren van de aanwezigheid van de sportschool, maar ook de omwonenden, oudere mensen en kinderen. ‘De omgeving is dus erg gebaat bij het bestaan van deze club. Om nog maar te zwijgen over de manier waarop zonder enig overleg de sportclub niet is meegenomen in het bestemmingsplan,’ zo luidt het boze commentaar. ‘Jaren geleden was er niks anders dan lof voor het opstarten van een sportclub in deze buurt en nu wordt die zonder enige aanleiding van tafel geveegd alsof het niks voorstelt.’ Het verzoek is duidelijk: college kom op uw schreden terug in het belang van déze sportclub op déze specifieke locatie.

Reacties

Cookieinstellingen