Voorlopig laatste loodjes werk aan Zuideinde Westzaan

Nieuwe bestrating en zwaar bouwverkeer gaan slecht samen.
Nieuwe bestrating en zwaar bouwverkeer gaan slecht samen.
Foto: Google Street View

Afgelopen maart werd begonnen met de rioleringswerkzaamheden in de J.J. Allanstraat en het Zuideinde in Westzaan en in die eerste straat is de herinrichting imiddels grotendeels klaar. Wat het Zuideinde betreft ligt de zaak wat moeilijker: daar zorgt het woningbouwplan De Molenaer voor een vertraging van minimaal zes maanden.

Vanwege de bouw van 27 huizen wordt het opknappen van het Zuideinde begin maart tijdelijk stilgelegd tussen huisnummer 95, ten zuiden van de Jaap de Boerstraat, en de Overtoom, een strook van ongeveer 450 meter. Een week geleden zijn de mannen van Gebr. Beentjes begonnen met het laatste deel van de klus tot aan de onderbreking, vanaf de ‘t Hoenstraat. Naar verwachting duurt dat werk nog uiterlijk zes weken. Tijdens deze fase worden ook alvast de Groene Jagerstraat en de parkeerplaats bij Klein Engeland aangepakt.

Per week gaat het om circa 100 meter rijbaan en 200 meter trottoir – aan elke kant van de weg 100 meter.n Tijdens de werkzaamheden kunnen fietsers en voetgangers blijven passeren, maar moet autoverkeer omrijden. Bestemmingsverkeer is mogelijk tot aan de opgebroken rijbaan. In het weekeinde wordt de rijbaan vrijgegeven.

De bouwinrit aan het Zuideinde is de toegang tot de bouwplaats voor de nieuwste woningen van De Molenaer. Om te voorkomen dat zware, lange vrachtwagens door de krappe Kerkbuurt en over de Weelbrug moeten rijden én over de net aangebrachte nieuwe bestrating in de J.J. Allanstraat is besloten dat het werk aan het Zuideinde tijdelijk stilleggen een beter alternatief is dan de start van de woningbouw opschorten. Niet alleen om de nieuwe bestrating te sparen maar ook om te voorkomen dat de kopers van de huizen langer moeten wachten voordat die klaar zijn.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen