Online Winterlezing Arcam over Hembrugterrein op 20 januari

Foto: Bura Urbanism

Sinds 2014 organiseert Arcam de Winterlezingen en ditmaal gebeurt dat online. In vijf afleveringen wordt dit seizoen stilgestaan bij de woningbouwopgave in de Metropoolregio Amsterdam. Te beginnen met het Hembrugterrein.

Marco Broekman, architect en oprichter van het bureau Bura Urbanism bijt op woensdagmiddag 20 januari om 16:00 uur het spits af met zijn presentatie over de Zaanse plannen. Eerst schetst bouwambassadeur Lex Brans van de provincie een introductie tot de megametropool. De middag wordt afgesloten met een panelgesprek met wethouder Songül Mutluer en Frits Palmboom, MAAK. meester van Zaanstad. Het programma is om 17:15 uur afgelopen.

Uniek gebied

Het Hembrugterrein moet worden getransformeerd naar een gemengde woon- en werkomgeving met in totaal 180.000 vierkante meter aan te ontwikkelen grond, met – althans tot de Raad van State een voorlopige streep door de plannen zette – 1000 woningen en creatieve industrie, kantoren, horeca, recreatie en winkels. Het 42 hectare tellende gebied heeft een unieke positie in de regio en herbergt meer dan 50 monumentale gebouwen en historische landschapselementen. In het stedenbouwkundig plan wordt dit unieke historische karakter behouden en versterkt door het behoud van belangrijke historische gebouwen en het accentueren van (landschappelijke) structuren.

Een plek reserveren voor de Winterlezing kan hier (meerdere lezingen aanvinken is mogelijk). De Zoom-webinarlink is https://us02web.zoom.us/j/84060966844 

Bura Urbanism ontwikkelt het stedenbouwkundig plan en de landschapsvisie voor dit deel van Zaandam in opdracht van Hembrug Zaandam BV en in samenwerking met Strootman Landschapsarchitecten, Venhoeven CS, Groep A, Goudappel Coffeng en Bouwfysica. Het team van ontwerpers en experts werkt samen met de bestaande gebruikers en stakeholders in en rond het gebied, wat leidt tot een adaptief stappenplan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen