In ’t Veldpark tot in elk geval januari 2022 alcoholvrij

Foto: Wikimedia / Erik Wannee

De alcoholvrije zone in het Burgemeester In ’t Veldpark in Zaandam is met een jaar verlengd tot 18 januari 2022. De maatregel moet de overlast tegengaan die een reguliere groep gebruikers veroorzaakt voor omwonenden en andere bezoekers.

Deze overlast bestaat volgens het besluit tot verlenging onder andere uit ‘het hinderlijk aanwezig zijn: baldadigheid, het plegen van vernielingen, het lastig vallen van passanten en buurtbewoners en het verontreinigen van de omgeving’. Het verbod op de aanwezigheid en het nuttingen van alcohol werd zes maanden geleden ingevoerd in het gebied dat op het onderstaande kaartje is gearceerd, maar er is nog steeds ‘een gerechtvaardigde vrees voor aantasting van de openbare orde vanwege het nuttigen van alcoholhoudende drank dan wel het bij zich hebben van aangebroken flessen en blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank’.

 

 

 

De belangen van de openbare orde en veiligheid en het voorkomen van wanordelijkheden en van strafbare feiten wegen in dit geval voor burgemeester Jan Hamming zwaarder dan het individuele belang van de eventuele inperking op persoonsniveau – de bescherming van de persoonlijke levenssfeer. Mochten er voor de afloop van het alcoholverbod weer evenementen doorgang kunnen vinden in het park dan kan er door de burgemeester een ontheffing wordt verleend op basis van de Drank en Horecawet in relatie tot dat evenement.

Bezwaar maken

Mensen die het niet eens zijn mt de verlenging kunnen binnen zes weken een bezwaarschrift indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders. Dit kan online of of per brief aan Burgemeester en Wethouders, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Zet in uw bezwaarschrift de datum van uw bezwaarschrift, uw naam, adres telefoonnummer en de redenen waarom u het niet eens bent met het besluit. Daarna ondertekent u het bezwaarschrift.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen