Rob Hendriks na achttien jaar weg bij ‘Live en Puur’

Foto: Pixabay / Moinzon

Rob Hendriks begon in november 2002 op de donderdagavond als presentator op Zaanradio live acts direct vanuit de radiostudio en soms op locatie. Live en Puur bleek een enorm succes en leverde hem en technicus Misja Wester in 2005 de Gouden Radiomicrofoon op voor het beste radioprogramma.

Vanaf 2008 werd de radiostudio ingeruild voor Muziekstudio Jottem waar Live en Puur met betere faciliteiten een nog beter podium kon bieden voor acts. Aanvankelijk maandelijks, vanaf 2012 tweewekelijks en sinds 2015 zelfs elke donderdagavond. Inmiddels is Jottem alweer twaalf jaar de uitvalsbasis voor het radioprogramma en is de insteek nog steeds zoals Hendriks het ooit begon: een platform bieden Zaanse muziek en cultuur. Zo veel mogelijk live en breed georiënteerd qua muzikale richting en aangevuld met interviews met allerlei bijzondere mensen uit de Zaanse muziekscene.

Zaanse muziekbijbel

Al deze avonden hielpen Hendriks ook bij het schrijven van zijn boek De Zaanse Pophistorie (1960 – 2020) dat afgelopen november verscheen. De eerste druk daarvan was binnen drie weken uitverkocht. Begin 2013 werd de radiomicrofoon al eens overgedragen aan een jongere garde en presenteerde Chris van Westrop, bekend van General Redbeard, het programma tot halverwege 2015. Hierna pakte Robin Moree het stokje over waarna Hendriks eind 2019 tijdelijk terugkwam als ‘invaller’. Het laatste jaar werkte hij om en om met Kathleen Veldhuis en trouwe sidekick Herman Helsloot. Maar nu is het tijd voor een afscheid: op donderdag 14 januari wordt de microfoon doorgegeven aan de presentatoren Jelle de Lange en Roel Worp.

Ether en livestream

Dit duo krijgt de niet geringe taak om dé pophistoricus van de Zaanstreek op te volgen, maar gaat de uitdaging graag aan om het muzikale erfgoed door te geven. Beiden zijn geen onbekenden in de Zaanse muziekscene, zowel op als achter het podium, maar daar vertellen de heren graag meer over tijdens de komende uitzendingen van Live en Puur. Het programma is te beluisteren van 21:00 tot 23:00 uur via 107.1FM in de ether of via de livestream op www.rtvzaanstreek.nl. De ene week met Veldhuis en Helsloot de andere met De Lange en Worp.

Reacties