Buurtbus 456 gaat vanaf 4 januari weer rijden

Foto: Google Street View

De buurtbus 456 van het station in Zaandam naar Nauerna, Westzaan en Assendelft en vice versa gaat vanaf maandag 4 januari weer rijden. Alle nodige maatregelen om volgens de coronarichtlijnen te reizen zijn genomen, zo laat vervoerder Connexxion weten.

Het was eigenlijk de bedoeling om al in oktober en waar mogelijk nog eerder de diensttegeling te hervatten, maar dat had meer voeten in de aarde dan verwacht. De bussen werden aan de kant gezet omdat er eerst een oplossing moest worden gevonden om de veelal oudere vrijwillige chauffeurs goed te beschermen tegen het coronavirus. Zie hier de actuele dienstregeling vanaf station Zaandam en vanaf het station van Krommenie en Assendelft die op 4 januari ingaat. Op 11 december 2011 werd de oude buslijn 56 omgezet naar deze buurtbus vanwege de zeer geringe bezetting. De route bleef vrijwel ongewijzigd, alleen de frequentie werd verlaagd naar maximaal eens per uur en tevens vervielen alle ritten in de avonduren en op zondag.

Eerst het UWV, nu corona

Voor de directe reiziger naar Assendelft was lijn 63 op deze tijdstippen nog een alternatief, voor Nauerna lijn 59. De buurtbus viel al eerder uit, maar veel korter. Vanwege een conflict met het UWV over de vrijwillige chauffeurs en hun uitkering werden de ritten met ingang van 22 mei 2014 tot nader order gestaakt. Na overleg met de uitkeringsinstantie was de ergste kou uit de lucht en werd de dienstregeling op 2 juni 2014 weer opgestart. Een maand later werd de route vanaf Assendelft Dorp verlengd naar Saendelft en het station Krommenie – Assendelft. Op dit nieuwe traject ging de bus zelfs elk half uur rijden en daarmee werd de route van lijn 63 overgenomen. Tussen Assendelft en Zaandam bleef de nieuwe lijn wel eens per uur rijden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen