Buurtbus in december weer de weg op na aanpassingen

Foto: Google Street View

De buurtbussen van de Buurtbus Vereniging Zaanstreek Zuid worden momenteel coronaproof gemaakt en gaan naar verwachting in december weer te gaan rijden. Dat meldt de organisatie op Facebook.

Wethouder van Mobiliteit Gerard Slegers zei eerder ‘begin oktober en hopelijk nog eerder’ te kunnen komen met een oplossing voor het niet rijden van de busjes, maar dat is dus fors vertraagd. De bussen werden aan de kant gezet omdat er eerst een oplossing moest worden gevonden om de vrijwillige chauffeurs goed te beschermen tegen het coronavirus: er kan niet zoals bij grotere bussen achterin worden in- en uitgestapt om contact te vermijden.

Weer voorin instappen grote bussen

Vanaf maandag kunnen passagiers van de reguliere busdiensten van Connexxion in onze regio weer voorin instappen omdat er dankzij een aantal aanpassingen, waaronder het plaatsen van kuchschermen bij de chauffeurscabine, geen risico op besmetting meer zou zijn. Dit betekent dat reizigers desgewenst weer een kaartje kunnen kopen bij de chauffeur. De schermen bij de chauffeur, een goede ventilatie en regelmatige schoonmaakbeurten verkleinen de kans op blootstelling aan het coronavirus in het OV in vergelijking met de huidige situatie, waarbij reizigers alleen door de achterdeuren moeten in- en uitstappen. Daarmee vormt het voor de buschauffeurs en trambestuurders een beter alternatief dan een gesloten voordeur, aldus het vervoersbedrijf. Niet alle chauffeurs zijn er echter even gelukkig mee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen