Zorgen over sportschool Westerkoog bij gedwongen vertrek

Foto: Pixabay / Mohamed Hassan

De POV maakt zich zorgen over de kickboksschool Westerkoog Sport naar aanleiding van de bewonersbrief over de nieuwbouw in het centrumplan voor de wijk. Op de plek van de sportschool zijn huizen ingetekend, maar wat betekent dat voor de rond 300 vaste bezoekers van deze voorziening?

‘Deze sportschool heeft een sterke sociale functie in de wijk; veel jongeren uit de wijk trainen hier. Deze sportschool verzorgt tevens gratis groepsdagen voor de politie en de brandweer, anti-pestprogramma’s op scholen en erkende stages samen met jongerenwerkers uit Zaanstad. Door de trainers worden hangjongeren aangesproken en uitgenodigd voor een kop koffie, een gesprek en een eventuele proeftraining,’ schrijft raadslid Jaap Keijser van de Partij voor Ouderen en Veiligheid in vragen aan het college. Is de gemeente gezien haar bouwplannen al met de eigenaar van deze sportschool in gesprek gegaan over een andere locatie binnen de wijk?

Zorgen voor alternatief

De POV is van mening dat wanneer er door geplande woningbouw een sportschool moet verhuizen, de gemeente als initiatiefnemer van deze bouw vervangende bedrijfsruimte moet aanbieden zonder de ondernemer op torenhoge verhuis- dan wel verbouwingskosten te jagen. De partij vindt dat de continuïteit van de sportschool niet in het geding mag komen en wil weten hoe het dagelijks bestuur daar tegenaan kijkt. ‘Deelt het college onze mening dat een bloeiende sportschool met een sterke sociale functie van grote waarde voor een wijk is en omwille hiervan voor de wijk behouden zou moeten blijven?’ En zo ja, hoe gaat dat dan geregeld worden?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen