Zestien weken lang creatief met klei bij FluXus

Foto: Pikist / CC0

In deze tijd van Facebook en Twitter is er niets lekkerder dan eens met je handen in de klei te wroeten, vinden ze bij FluXus en daatom kunnen mensen die creatieve voornemens hebben voor het nieuwe jaar daar de keramiek komen ontdekken. ‘Een weldaad voor je hersenen, want bewezen is dat werken met je handen van grote invloed is op ons totale welbevinden.’

De keramiekcursus is zowel geschikt voor de beginnende als gevorderde cursisten en begint op woensdag 6 januari. Deze begeleiding wordt verzorgd door beeldend kunstenaar Petra Boshart, die iedereen persoonlijk zal bijstaan Zij heeft een eerste graad opleiding in het vak. De lessen worden gegeven in de oude Verkadefabriek aan de Westzijde 168 in Zaandam. Zestien lessen lang kunt u daar van 13:00 tot 15:30 uur met de klei aan de slag. Er is veel ruimte en er kan coronaproof gewerkt worden.

Basistechnieken

Het woord keramiek komt van het Griekse keramos, dat drinkvat of aardewerkvat betekent. Het wordt gebruikt voor voorwerpen die van gebakken klei zijn gemaakt en kent veel toepassingen op zowel praktisch als kunstzinnig gebied. In deze cursus worden de basistechnieken behandeld met het accent op het vrij vormen en het opbouwen met plakken of ringen klei. Voor keramiek is het van belang eerst een aantal technieken onder de knie te krijgen. De ontstane beelden en voorwerpen worden gedecoreerd, geglazuurd en afgebakken. De kosten bedragen 296 euro, inclusief glazuur en bakken. Inschrijven kan hier.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen