Ruim 850 mensen gaven mening over maatregelen tegen overlast N203

Foto: Google Street View

De digitale Maatregelenmarkt die de provincie opzette om te inventariseren hoe Zaankanters denken over maatregelen om de leefbaarheid bij de N203 te bevorderen is bezocht door ruim 850 personen. Bijna 600 van hen vulden ook (een deel van) de vragen in. Uit de ingevulde postcodes bleek dat de bezoekers grotendeels afkomstig waren uit Krommenie en Assendelft.

Er werden drie typen maatregelen gepresenteerd: kansrijke, optionele en niet-haalbare ingrepen.  De voorkeuren van de bezoekers van de Maatregelmarkt worden verwerkt in het eindrapport. Naar verwachting nemen Gedeputeerde Staten begin volgend jaar een besluit over het vervolg. De N203 is voor veel autoverkeer de dagelijkse route tussen de A8 en de A9. Om het verkeer een andere route aan te bieden, doet de provincie samen met de regio en het Rijk onderzoek naar de mogelijke aanleg van een verbindingsweg tussen beide snelwegen. Die weg ligt er de komende jaren nog niet, en daarom investeert de provincie in maatregelen om de leefbaarheid in Krommenie al op de kortere termijn te verbeteren.

Mogelijke geluidsoverlast beperkende maatregelen.

Landschapsplan

Er wordt momenteel met het oog op een nieuwe weg tussen de A8 en de A9 een landschapsplan gemaakt voor het gebied tussen Assendelft en Heemskerk. Het plan is nodig omdat zorgvuldig moet worden omgegaan met het in dit gebied gelegen deel van het  Werelderfgoed Stelling van Amsterdam. De provincie heeft samen met andere betrokken organisaties geconcludeerd dat extra inzet van werelderfgoedexpertise nodig is. Daarnaast leidt de coronapandemie tot andere vormen van overleg, die extra tijd vragen. Hierdoor verschuift de planning. Het go/no go besluit door Provinciale Staten is nu voorzien in het vierde kwartaal van 2021. Dat was oorspronkelijk voorzien in het eerste kwartaal van volgend jaar.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen