Ismail Ilgün maakt voor NTR tweeluik over drillrap

Foto: PxHere / CC0 Public Domain

Zaandammer Ismail Ilgün die in 2016 berucht werd als ‘de treiervlogger’ gaat een prime time-programma maken voor omroep NTR. In het tweeluik Project Ismail gaat hij de wereld van drillrappers onderzoeken: gemaskerde rappers met gewelddadige teksten. Dat meldt de MediaCourant.

De aanleiding voor het programma is de fatale steekpartij in Scheveningen afgelopen augustus waarbij een negentienjarige jongen overleed. Die zou het gevolg zijn geweest van een uit de hand gelopen ruzie tussen drillrapgroepen uit Amsterdam en Rotterdam. De NTR vindt Ilgün voor dit programma een uitstekende keuze. Hij ‘gaat op zoek naar het verhaal achter het nieuws’. ‘Hij komt zelf van de straat, spreekt de taal en opent daarmee deuren die voor anderen gesloten blijven.’

Ervaringsdeskundige

Ook omdat de Zaandammer aan den lijve heeft ondervonden ‘hoe het is om zonder proces veroordeeld te worden door de media’ zou hij een goede gesprekspartner voor de jongeren zijn. ‘Hij gaat in gesprek met de hoofdrolspelers van het drama in Scheveningen, op zoek naar de mens achter het masker.’ Project Ismail wordt op 7 en 14 december om 21:25 uur uitgezonden bij de NTR op NPO 3.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen