‘Geld uit Haags fonds naar verduurzaming huurhuizen Zaandam Oost’

Foto: Needpix.com / CC0

GroenLinks en de PvdA willen dat Zaanstad het nog onbekende bedrag dat de gemeente tegemoet kan zien uit het nieuwe volkshuisvestingsfonds van het Rijk steekt in de verduurzaming van de huurwoningen in Zaandam Oost. Het geld is volgens de partijen ‘een unieke mogelijkheid’ om in dat deel van de stad de leefbaarheid te verbeteren

In het fonds wordt 450 miljoen euro gestort dat voor een groot deel bedoeld is voor zestien stedelijke vernieuwingsgebieden waar vijftien burgermeesters eerder dit jaar een lans voor braken tijdens een ontmoeting met minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. Onder hen was ook Jan Hamming. Afgesproken is dat gemeenten en corporaties samen aanvragen kunnen indienen en dat het geld op basis van criteria die binnenkort door de minister worden vastgesteld verdeeld worden.

Haast geboden

Daarbij is snelheid van belang, omdat de eerste ronde al in het eerste kwartaal van komend jaar zal plaatshebben. GroenLinks en de PvdA vragen het college nu of dat bereid is om samen met de betreffende corporaties op korte termijn een aanvraag in te dienen om aanspraak te maken op middelen uit het volkshuisvestingfonds en om dat te bestemmen voor Zaandam Oost.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen