Reproductiegetal voor het eerst sinds half juni onder de één

Foto: Pixabay / Shafin Al Asad Protic

Het reproductiegetal R is voor het eerste keer sinds half juni met zekerheid onder de één gekomen, zo bleek vandaag uit de weeksamenvatting van het RIVM. Het aantal besmettelijke mensen blijft nog wel hoog, met ruim 145.000 (met als foutmarge ondergrens 105.000 – bovengrens 187.000) personen deze week.

Afgelopen week is het aantal nieuwe meldingen van Covid-19 in alle regio’s gedaald ten opzichte van de week daarvoor. Ook het aantal ziekenhuisopnames daalt. De afname is in lijn met de berekeningen die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu voorafgaand aan de maatregelen die nu gelden heeft gemaakt. In de afgelopen week zijn 43.621 nieuwe meldingen van Covid-19 ontvangen, 20.466 (32 procent) minder dan in de voorafgaande week. Deze daling is voor het eerst ook in alle leeftijdsgroepen te zien.

Zaanstad

Het RIVM is nog wel voorzichtig: ook al is er een daling zichtbaar, het aantal meldingen en opnames is nog steeds hoog. In Zaanstad werden het afgelopen etmaal 37 nieuwe besmettingen gemeld en in de regio Zaanstreek – Waterland 70. De cijfers van Zaanstad van vandaag ziet u hieronder.

Bron: Coronadashboard Rijksoverheid
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen