Geld uit Den Haag voor bouw van rond 480 tijdelijke woningen

Foto: Pixabay / Annawaldl

Zaanstad krijgt drie miljoen euro van het Rijk om versneld op drie locaties tijdelijke woningbouw te kunnen realiseren: op Sportpark Poelenburg, op het Hembrugterrein en bij broedplaats De Hoop. De bijdrage is met name bedoeld om kwetsbare doelgroepen zoals jongeren, dak- en thuislozen, spoedzoekers en statushouders aan onderdak te helpen.

Volgens wethouder voor Wonen Songül Mutluer geeft de financiële steun Zaanstad de kans om nu flink vaart in de bouw van permanente woningen te zetten. ‘Door nu ook versneld tijdelijke huisvesting te realiseren, voorkomen we dat een aantal kwetsbare doelgroepen tussen wal en schip valt. In deze projecten bieden we waar nodig ook begeleiding of andere zorg aan. De bijdrage van het Rijk zorgt ervoor dat we dit met alle partners sneller mogelijk kunnen maken,’ aldus een persbericht.

Zelfstandige flexwoningen

Op Sportpark Poelenburg kunnen circa 220 woningen komen, op het Hembrugterrein zo’n 250 woningen en bij broedplaats De Hoop in de Achtersluispolder wordt gestart met tien, met een mogelijkheid tot uitbreiding. Het gaat om zelfstandige flexwoningen voor maximaal tien tot vijftien jaar met een tijdelijk huurcontract. De komende periode worden de plannen verder uitgewerkt met alle betrokken partners. Dit gaat onder andere over de precieze invulling van de projecten en het gereedmaken van de locaties. Tussen de start van de bouw en de oplevering zal ongeveer een jaar verstrijken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen