Nieuwjaarsduiken vervallen; foto-expositie in Zandvoort

Foto: Flickr / Ruud Onos

Een toenemend aantal organisatoren van nieuwjaarsduiken schrapt het evenement ditmaal van de kalender. Er komt geen duik in Zandvoort en ook in Egmond aan Zee gaat het feest op 1 januari 2021 niet door. In Zandvoort wordt nu een foto-expositie voorbereid.

Hoewel het nieuwe jaar nog even op zich laat wachten heeft de stichting Nieuwjaarsduik Zandvoort al laten weten dat noch zij noch de gemeente een mogelijkheid ziet om de populaire nieuwjaarsduik veilig te organiseren voor de deelnemers. In andere jaren
trekt de frisse duik in Zandvoort duizenden bezoekers uit de hele regio. Nu het evenement dat voor de 62ste keer zou worden gehouden officieel niet doorgaat zijn er ook geen reddingsdiensten aanwezig op 1 januari, die normaal gesproken zorgen voor de veiligheid van de zwemmers. Het wordt dan ook zeer dringend afgeraden om alsnog op de eerste dag van het nieuwe jaar de Noordzee in te duiken. Dit zal namelijk zeker niet zonder risico zijn, gezien de lage temperatuur van het water en mogelijk ook een gevaarlijke stroming.

Foto-expositie

De stichting Nieuwjaarsduik Zandvoort heeft als alternatief een fototentoonstelling op de boulevard bedacht en vraagt daarom aan alle duikers en niet-duikers om een kijkje te komen nemen naar de mooie foto’s die de afgelopen jaren tijdens de duik zijn gemaakt. Mensen kunnen die nog tot en met 23 november opsturen naar [email protected]. Alle foto’s worden bekeken en uit de inzendingen zullen de leukste, mooiste en feestelijkste foto’s gekozen worden om tentoongesteld te worden. ‘Denk erom of de mensen die erop staan dit oké zouden vinden,’ luidt de waarschuwing vooraf op Facebook.

Spelregels

Iedereen mag maximaal vijf foto’s opsturen en iedereen maakt kans op één plek op de boulevard. De foto’s moeten de nieuwjaarsduik in Zandvoort als onderwerp hebben en de leukste beelden worden ook op de website geplaatst. De foto’s krijgen een naamsvermelding en blijven eigendom van de fotograaf. Ze worden alleen gebruikt voor deze wedstrijd. De ingestuurde foto’s mogen in beperkte mate bewerkt worden door de stichting om ervoor te zorgen dat ze optimaal tentoongesteld kunnen worden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen