ZMC verzorgt 21 coronapatiënten; 70 nieuwe besmettingen

Foto: Pixabay / Mohamed Hassan

In Zaanstad zijn er in een etmaal 70 coronabesmettingen bijgekomen. Dat waren er 24 uur eerder 62, volgens het coronadashboad van de Rijksoverheid. Het Zaans Medisch Centrum meldde vandaag dat daar 21 patiënten worden behandeld voor Covid-19.

De cijfers van Zaanstad over het afgelopen etmaal. Bron: Coronadashboard Rijksoverheid

 

 

 

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu registreerde 7657 positieve tests geregistreerd, na 8305 op maandag en 7769 gisteren. Vorige week lag het daggemiddelde op 9906. Het aantal opgenomen coronapatiënten in den lande is vandaag met 81 gedaald totr 2572, volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Sinds dinsdagochtend werden 236 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld en 50 mensen moesten worden overgebracht naar de Intensive Care. Er worden nu 612 coronapatiënten op een IC behandeld. Dat zijn er drie meer dan gisteren.

Weekcijfers RIVM

Het RIVM meldde gisteren in de wekelijkse update dat de afgelopen week het aantal nieuwe meldingen van besmettingen iets gedaald ten opzichte van de week daarvoor. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames daarentegen nam iets toe. In totaal kwamen de afgelopen 64.087 nieuwe meldingen van Covid-19, 3455 minder dan de week daarvoor. Dat is een daling van vijf procent. ‘Vooral in de laatste dagen zagen we een lager aantal meldingen. Dat lijkt een effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden. Het reproductiegetal daalt langzaam, maar het aantal besmettelijke personen blijft hoog, met 166.000 personen deze week.’  In de leeftijdsgroepen boven 60 jaar was een daling van het aantal positief geteste personen nog niet te zien.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen