‘Wel degelijk toezicht op met vuurwerk gooiende jeugd Saendelft’

Foto: Twitter / Wijkagent Westerkoog

Bewoners van Saendelft mogen dan steeds bozer en bezorgder worden omdat ze niets merken van politieoptreden tegen vuurwerk met gooiende jeugd bij de Kaaikhof, er wordt wel degelijk gecontroleerd door agenten en handhavers. Dat antwoordde wethouder Hans Krieger gisteravond op vragen van Denk, bij afwezigheid van de zieke portefeuillehouder Jan Hamming.

Raadslid Sebnem Pancar maakt zich zorgen over bewoners die vanwege het vuurwerk niet naar buiten durven en geen boodschappen kunnen doen. Maar ook ondernemers en dieren hebben er last van. Volgens Krieger heeft een gerichte aanpak vorig jaar eventjes succes gehad, maar toen daar de klad in kwam is er ‘nieuwe aanwas’ gekomen die naar het winkelcentrum trekt om zich daar te vermaken. De jongeren waar het om gaat zijn bekend bij alle instanties die zich met overlastveroorzakers bezighouden en wordt er niet alleen met henzelf, maar ook met ouders over hun gedrag gesproken en waar dat kan ook boetes uitgedeeld.

De wethouder riep iedereen op vooral vuurwerkoverlast te blijven melden bij de politie en de gemeente, maar zei er niet bij of er ook dit jaar weer extra toezicht zal komen in Saendelft. ‘We kunnen nooit 100 procent overal aanwezig zijn,’ zei Krieger, maar gezien de vele klachten uit de hele gemeente over harde knallen, doodsbange (huis)dieren en vernielingen en vervuiling is maar een fractie van 100 procent inmiddels aan de orde.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen