Meepraten over windmolens bij Noorder IJplas en langs A10

Uitzicht over de Noorder IJplas vanaf de Zaanse kant.
Foto: Google Street View

Er komen zeventien windmolens bij in Amsterdam en als geschikte locaties zijn onder andere aangewezen de Noorder IJplas en de smalle strook ten noorden van ring A10 Noord. De hoofdstad nodigt ook inwoners van de buurgemeenten Zaanstad, Oostzaan en Landsmeer uit om mee te denken en te praten over plekken waar het mogelijk is windenergie op te wekken.

Hiervoor staan twee online bijeenkomsten gepland. Op 12 november kunt u tijdens de interactieve avondsessie meepraten over de smalle strook ten noorden van de ring A10. Er is beperkt plek, dus wie mee wil doen moet zich snel melden. Op 17 november houden de initiatiefnemers voor windenergie bij de Noorder IJplas, de burgerenergiecoöperatie Amsterdam Wind en bedrijvencoöperatie NDSM Energie van 19:00 tot 20:30 uur een online bijeenkomst over deze tweede locatie. Iedereen die dat wil kan meedoen aan het initiatief door mee te praten, mede-eigenaar of investeerder te worden of door gewoon op de hoogte te willen blijven.

Regionale Energie Strategie

Tijdens de bijeenkomst wordt het participatieplan besproken en reageren omwonenden op de aanpak van de informatievoorziening en de betrokkenheid. Aanmelden kan hier. De bijeenkomsten maken deel uit van de Regionale Energie Strategie Noord-Holland Zuid. Dat is een regionaal plan om duurzaam energie te gaan opwekken.

Reacties