Jubileumeditie Landelijke Natuurwerkdag in NH afgelast

Foto: Flickr / Johan Wieland

Het stijgende aantal besmettingen met het coronavirus heeft Landschap Noord-Holland doen besluiten om dit jubileumjaar de Landelijke Natuurwerkdag in Noord-Holland af te gelasten. Die is altijd op de eerste zaterdag van november en vanwege het 20-jarige jubileum zou er ditmaal een driedaags programma zijn.

Er waren op de vele locaties waar vrijwilligers in de natuur aan de slag zouden al veel voorzorgsmaatregelen getroffen, maar met de huidige stand van zaken vindt Landschap Noord-Holland de risico’s te groot worden. Eén keer in de twee jaar is er een Noord-Hollandse Natuurdag en dit jaar staat deze op de agenda op zaterdag 19 december. Vanwege de coronamaatregelen wordt dat een bijeenkomst die te volgen zal zijn via internet. Nadere informatie daarover volgt nog, maar deze dag gaat in elk geval door.

Voor elk wat wils

Alle Noord-Hollandse natuuronderzoekers én natuurliefhebbers zijn dan welkom om twaalf verschillende presentaties te volgen. Enkele sprekers zijn al bekend: Piet Zomerdijk spreekt over smienten, Lars Buckx over ringstation Van Lennep, Lucas Alferink over camera’s die insecten automatisch herkennen, Geert Timmermans over 25 jaar onderzoek aan ringslangen, Hans Stapersma over 40 jaar Samenwerkende Vogelwerkgroepen in Noord-Holland, Dick Melman over voedsel voor grutto’s in plas-drasgebieden, Luc Knijnsberg over nachtvlinders en Marco van Wieringen over trekvissen in het Noordzeekanaal.

 

 

Reacties