Subsidie van 1.630.000 euro voor aanpak jeugdcriminaliteit

Foto: Pixnio / CC0

Het ministerie van Justitie en Veiligheid geeft Zaanstad 1,63 miljoen euro voor de uitvoering van het projectplan Back on Track in 075, dat moet voorkomen dat jongeren in de criminaliteit terechtkomen.

Het projectplan is onder andere gemaakt op basis van 25 interviews met Zaanse partners uit het veiligheids- en sociale domein. Hun conclusie is dat er sprake is van verjonging en verharding in de criminaliteit. ‘Als we niet ingrijpen bestaat de kans dat we het contact met deze doelgroep verliezen en dat we achter de feiten aanlopen.’ De komende tijd gaat Zaanstad het plan verder uitwerken. Burgemeester Jan Hammig spreekt van ‘erg mooi nieuws’. ‘Nu kunnen we volop aan de slag om Zaanse jongeren die het lastig hebben meer perspectief op een mooie toekomst te bieden.’

Dromen waarmaken

Alle kinderen zouden gelijke kansen moeten hebben om hun dromen waar te kunnen maken, maar helaas ‘zijn we daar nog lang niet’. ‘Dit geld gaan we inzetten om stappen in de goede richting te zetten. In Zaanstad werken de meeste kinderen en jongeren dagelijks keihard aan een mooie toekomst. Voor sommigen van hen is dit erg moeilijk. Ze groeien op onder lastige omstandigheden of in een omgeving waar de criminaliteit een aantrekkelijk alternatief lijkt te bieden. Wij vinden het heel belangrijk om juist deze jongeren kansen te bieden om hun dromen waar te maken. Daarom ben ik ook heel blij met dit plan en de extra inzet die we, samen met onze partners, willen leveren voor onze jeugd,’ aldus Hamming in een persbericht.

 

Reacties