Spoedige trendbreuk besmettingen nodig, anders meer maatregelen

Foto: Twitter /Manna Kloosterman

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is gestegen tot 1070, 49 meer dan gisteren. Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding ligt het merendeel ligt op verpleegafdelingen: 228 van de mensen met Covid-19 liggen op de Intensive Care, een toename van achttien in de afgelopen 24 uur. Het aantal sterfgevallen steeg met dertien.

Momenteel is 29 procent van alle patiënten die op de IC’s liggen coronapatiënt. Op verpleegafdelingen van ziekenhuizen is dat ruim 7,5 procent. Vanochtend werd opnieuw een dagrecord bereikt met 5831 bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu gemelde nieuwe coronagevallen. Het oude record stond gisteren op 4994 meldingen van positieve tests. Dat waren er aanvankelijk 4996, maar dat is vandaag bijgesteld. Voor het eerst kwam het aantal nieuwe gevallen in een etmaal  vandaag boven de 5000 uit. In Zaanstad kwamen er 82 besmettingen bij. In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 32.000 nieuwe positieve tests gemeld.

Trendbreuk noodzakelijk

Sinds het begin van de uitbraak zijn nu meer dan 150.000 mensen in Nederland positief getest. Als het aantal besmettingen niet daalt dan is het kabinet ‘genoodzaakt aanvullende maatregelen te nemen,’ zei minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid vandaag. Rond het weekeinde of uiterlijk begin volgende week moet een trendbreuk zichtbaar zijn. Als die er onvoldoende is ‘ontkom je er niet aan om aanvullende maatregelen te nemen’. De minister wilde nog niet ingaan op mogelijke aanvullende stappen.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen