Deutsche Finance International steekt 200 miljoen in Meneba

Foto: Meelfabriek.info

Deutsche Finance International, een pan-Europese private equity-investeerder, heeft het Meneba-terrein in Wormerveer gekocht voor 200 miljoen euro.

De investeerder stapt in een joint-venture met Waterland Real Estate en Van Wijnen om op het voormalige fabrieksterrein  meer dan 600 woningen neer te zetten. Dat meldt het Vastgoed Journaal. DFI laat op de eigen website weten dat er meer projecten in de Randstad op stapel staan. Het terrein van de oude meelfabriek aan de Zaan is 4,6 hectare groot en moet naast woningen ook een hotel en commercieel vastgoed gaan huisvesten.

Mix van woningen

Het woningbouwprogramma voor het Meneba-terrein zal een mix van sociale huurappartementen, middendure huurappartementen, BKZ-woningen (Betaalbare Koopwoningen Zaanstad), grondgebonden koopwoningen, koopappartementen en lofts in de monumentale panden gaan bevatten, meldden wij al eerder. Het uitgangspunt is dat de belangrijkste monumentale gebouwen behouden blijven, zoals de karakteristieke witte silo’s. Voor de panden die gesloopt worden geldt dat de oorspronkelijke volumes zoveel mogelijk teruggebouwd worden. Zo blijft het complex herkenbaar met een eigentijdse invulling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen