Vijftig woningen op gasfabriekterrein in Krommenie

Still uit de video van Timpaan.
Still uit de video van Timpaan.
Foto: YouTube

Horizon Ontwikkeling, een samenwerkingsverband tussen Timpaan en Bot Bouw heeft de opdracht in de wacht gesleept voor woningbouw op het gasfabriekterrein in Krommenie. Hun plan De Rolreder scoorde het beste bij zowel de omwonenden als de gemeente.

 

 

De ontwikkelaars willen de locatie invullen met 50 woningen: 27 rijtjeshuizen waarvan vijftien in de sociale sector en twaalf voor verschillende doelgroepen, zes twee-onder-een-kappers, vijf vrije kavels en twaalf appartementen voor senioren. De architecten van het bureau VVKH hebben een groene wijk voor ogen, maar met voldoende parkeerplaatsen langs de Rolrederstraat en doorzichten naar het water van de Nauernasche Vaart.

Twee populaire plannen

Het plan De Tuinen dat Ooms Wonen indiende kreeg met 51 stemmen van buurtbewoners maar negen minder dan het winnende project.  Het plan van Dekker Bouw/De Geus was duidelijk minder populair en behaalde slechts veertien stemmen. Welk bedrag voor het terrein wordt betaald is niet bekendgemaakt. Er moest minimaal 1.887.000 euro – exclusief belasting(en) – voor de grond worden neergeteld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen