Aanval uit het niets op afrit A8 bij Zaandam Zuid

Foto: Flickr / HomeSpot HQ

Een bizarre situatie op de afrit van de A8 bij Zaandam Zuid afgelopen zaterdagvond, rond 22:20 uur. Een bestuurder sloeg er zonder aanwijsbare redenen meerdere malen met een klauwhamer in op een auto die hij daar had klemgereden.

De politie heeft nu de aangifte van een poging zware mishandeling opgenomen en is op zoek naar getuigen naar het incident bij de kruising met de Kolkweg in Oostzaan. Een man en een vrouw reden zaterdagavond in hun auto over de A10 toen een hen onbekende Volkswagen Caddy vlak voor hen ging rijden en probeerde hun auto tot stoppen te dwingen. Hierdoor ontstond een gevaarlijke verkeerssituatie. Kort daarop volgde het incodent met de hamer die de bestuurder daarvoor uit zijn wagen haalde. Toen de aangevallen automobilist probeerde  weg te komen en de politie te bellen stapte de agressieve bestuurder weer in zijn Caddy en reed met hoge snelheid weg.

De recherche hoopt dat er mensen zijn die hiervan iets hebben gezien, omdat er op het moment van de aanval meerdere auto´s voor het verkeerslicht stonden te wachten. De bestuurder van de zilvergrijze Volkswagen is 1,80 tot 1,85 meter lang en heeft een slank postuur. Getuigen worden vriendelijk verzocht zich te melden bij de recherche in Zaandijk, via het telefoonnummer 0900 – 8844. Het zaaknummer os 2020 212 596.

Reacties