Coronabesmettingen voor het eerst in 24 uur boven 4000

Foto: Pixabay / Mohamed Hassan

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu meldt dat de afgelopen 24 uur bij 4007 mensen het nieuwe coronavirus is vastgesteld. Dat zijn er voor het eerst meer dan 4000. Gisteren telde het instituut 3972 nieuwe besmettingen, een getal dat later is bijgesteld naar 3971. In Zaanstad kwamen er in 24 uur 32 nieuwe gevallen bij en steeg het bij het RIVM bekende totaal tot 1241.

Over de afgelopen zeven dagen is het aantal positieve tests gestegen tot boven de 24.000. In Amsterdam nam het aantal besmettingen het meest toe, met 457. Daarna volgen Rotterdam en Den Haag met 267 en 256 positieve tests. Het aantal bevestigde sterfgevallen steeg het afgelopen etmaal met vijf. Gisteren werden nog 21 dodelijke slachtoffers van de pandemie gemeld. Over de afgelopen zeven dagen zijn 80 overlijdens in verband gebracht met Covid-19. Waarschijnlijk ligt het werkelijke sterftecijfer hoger. Het is namelijk niet altijd bekend dat iemand is overleden aan het virus. In Zaanstad overleden sinds het begin de virusuitbraak tenminste 53 inwoners met een bewezen coronabesmetting.

Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk heeft een tijdelijke opnamestop van in elk geval 24 uur afgekondigd op de afdelingen Intensive Care en in het Brandwondencentrum, vanwege een toenemend aantal besmettingen onder het personeel. Alle personeelsleden en de patiënten die al op de afdelingen liggen worden uit voorzorg getest. Het Kinderbrandwondencentrum is van de opnamestop uitgezonderd. ‘We nemen het zekere voor het onzekere,’ zegt waarnemend voorzitter van de raad van bestuur van het RKZ op de site van het ziekenhuis: ‘We doen dit om met voldoende medewerkers veilige zorg aan onze patiënten op de IC te kunnen blijven bieden.’

Morgen overlegt het RKZ crisisbeleidsteam wederom over de ontstane situatie. Dan worden, afhankelijk van de testresultaten, mogelijke andere maatregelen besproken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen