Acht coronapatiënten in ZMC; ziekenhuis stelt mondkapjes verplicht

Foto: Pixabay / Willfried Wende

Ziekenhuizen behandelen momenteel 733 coronapatiënten. Dat is het hoogste aantal sinds 30 mei en sinds gisteren kwamen er 42 bij. Op de verpleegafdelingen liggen nu 573 coronapatiënten en hun aantal op de IC’s steeg van 152 naar 160. In het ZMC worden nu acht mensen behandeld voor Covid-19.

De cijfers passen passen bij de verwachting en ook de komende dagen zal het aantal opnames stijgen, zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Om de druk op de ziekenhuizen te verminderen worden patiënten al een tijdje verplaatst naar ziekenhuizen in andere delen van het land. In de afgelopen 24 uur zijn veertien patiënten overgebracht naar andere verpleegafdelingen. Sinds vorige week is al meer dan 70 keer iemand verhuisd naar een andere locatie. De jongste cijfers over het aantal coronabesmettingen zien er ‘beroerd’ uit, maar komen niet als een verrassing, zei vicepremier Kajsa Ollongren vandaag, naar aanleiding van meer dan 3800 nieuwe gevallen. Dat zijn er weer ruim  – 500 – meer dan een dag eerder.

Ollongren wees erop dat de mensen die nu te horen krijgen dat zij geïnfecteerd zijn het virus al hebben opgelopen voordat het kabinet maandag voor het hele land aangescherpte maatregelen nam. ‘We verwachten dat we eind volgende week de eerste effecten kunnen zien van de aangescherpte maatregelen,’ aldus de minister van Binnenlandse Zaken. Zij verving bij de persconferentie na afloop van de ministerraad premier Mark Rutte, die bij een EU-top in Brussel is.

Mondkapjes in ZMC

Sinds vandaag is het dragen van een mondkapje verplicht in het Zaans Medisch Centrum voor iedereen van dertien jaar en ouder. Het ziekenhuis geeft daarmee gehoor aan het dringende advies van de regering om het dragen van mondkapjes in publiek toegankelijke binnenruimtes verplicht te stellen. Mensen moeten hun eigen mondkapje meenemen en dat vóór binnenkomst opzetten en gedurende hun hele bezoek op houden. Ook moeten bij binnenkomst de handen worden gedesinfecteerd. Patiënten die worden opgenomen hoeven geen kapje te dragen.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen