Drie panden gesloten wegens illegale activiteiten

In de Zaandamse Poortstraat wordt het de komende drie maanden een stuk fijner wonen.
In de Zaandamse Poortstraat wordt het de komende drie maanden een stuk fijner wonen.
Foto: Google Street View

De gemeente voerde afgelopen woensdag samen met de politie en de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied een grote integrale controle uit en die is niet zonder succes gebleven. Zo werd een pand gesloten aan de Industrieweg in Wormerveer na de vondst van gestolen goederen en een pand aan de Nijverheidsstraat in datzelfde dorp omdat daar onder andere producten om mobiele hennepplantages te bouwen werden aangetroffen.

Aan de industrieweg ging het volgens de gemeente om ‘een grote hoeveelheid’ van diefstal afkomstige spullen, die niet nader zijn omschreven. Het pand blijft in elk gval twee weken verzegeld. In het bedrijfsgebouw aan de Nijverheidsweg werden meerdere verborgen ruimtes ontdekt en in één daarvan lagen allerlei producten die gebruikt kunnen worden voor de bouw van een mobiele hennepplantage. Denk aan beluchtingsapparatuur, elektrische installaties, potgrond, isolatiemateriaal en portocabins op wielen. In een andere verborgen ruimte werden twee pas geoogste hennepplantages aangetroffen met zo’n 1100 potten met kweekresten. Er is geen melding gemaakt van arrestaties.

Woningsluiting Poortstraat

Los daarvan is vandaag nog een woning aan de Poortstraat in Zaandam gesloten voor de duur van drie maanden. Bij een controle afgelopen februari vond de politie daar meerdere wapens (een taser, pepperspray, een vlindermes en een werpmes), 104 gram hennep en 7,32 gram hasj. Op 2 juli volgde een tweede politieactie, waarbij bleek dat de bewoner zich schuldig maakt aan handel in verdovende middelen. Er werden toen een weegschaal, ongevouwen wikkels, borden met witte poederresten, een crackpijp, een lijst met namen en bestellingen, 300 gram harddrugs en 500 gram softdrugs aangetroffen.

De bewoners van de Poortstraat veroorzaakten bovendien veel overlast voor de buurt. Naar aanleiding hiervan is een besluit verzonden om de woning te sluiten op grond van artikel 13b van de Opiumwet. Namens de bewoner heeft de advocaat een voorlopige voorziening aanhangig gemaakt bij de rechtbank om de sluiting te voorkomen, maar deze is onlangs door de voorzieningenrechter afgewezen. Daarom is het huis nu pas op slot gedraaid.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen