Grote verkeerscontrole moet ondermijning blootleggen

Foto: Gemeente Zaanstad

Verkeersgerelateerde zaken als het hebben van een autoverzekering, openstaande boetes, het betalen van wegenbelasting, buitenlandse kentekens en de rechtmatigheid van een bezit alsmede de aanwezigheid van wapens of drugs, mogelijke illegale arbeid en uitbuiting staan vandaag op de agenda van de politie en de gemeente tijdens een grootscheepse gezamenlijke controle op twee plekken in Poelenburg en Peldersveld.

Met de verkeerscontrole willen de politie en de gemeente ondermijnende activiteiten aanpakken en hij maakt deel uit van een bredere en langdurige aanpak van criminaliteit. ‘De ondermijnende criminaliteit is de bewoners en ons een doorn in het oog,’ zegt burgemeester Jan Hamming daarover in een persbericht. ‘We zijn er klaar mee en stellen nu een grens. Eerder zijn we al begonnen met het aanpakken van woonfraude en nu deze actie. Mensen die strafbare feiten plegen pakken we aan. Op die manier werken we aan wijken waar iedereen zich veilig kan voelen. Nu staat criminaliteit dat regelmatig in de weg. Dat accepteren we niet meer.’

 

 

 

 

Bewoners hebben aangegeven veel overlast te hebben van asociaal rijgedrag en illegale autohandel. Daarnaast zijn signalen bekend van illegale arbeid en uitbuiting. Met deze controle moeten dergelijke uitwassen worden opgespoord en uitgebannen. Indien nodig zullen ook andere instanties zoals de Belastingdienst, het UWV, de IND en de arbeidsinspectie bij onderzoeken betrokken worden. Bij de controle van vanochtend werden de geldende coronamaatregelen in acht genomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen