Landelijke intocht Sinterklaas ditmaal op geheime plek

Foto: Pixabay / Lafynfyx

De landelijke sinterklaasintocht gaat onder klein voorbehoud gewoon door, op een geheime locatie omdat er geen publiek bij kan zijn. Datb heeft de NTR vandaag laten weten.

Als er nieuwe, strengere maatregelen komen, kan het gebeuren dat een landelijke intocht alsnog moet worden afhgeblazen, maar daar wordt niet van uitgegaan. ‘Wij stellen alles in het werk om Sinterklaas zoals altijd een warm welkom te geven in Nederland, maar wel op een manier die verantwoord is’, schrijft de omroep in een verklaring. Ook het Sinterklaasjournaal wordt gewoon uitgezonden.

Start op 9 november

De verhaallijn is net als andere jaren niet bekend. ‘Het Sinterklaasjournaal volgt – dat kunnen we wel zeggen – de belevenissen van Sinterklaas en zijn pieten op weg naar Nederland én in aanloop naar pakjesavond,’ aldus de persverklaring. Het programma is van maandag 9 november tot en met zaterdag 5 december vanaf 18:00 uur te zien op NPO 3. De intocht is op zaterdag 14 november vanaf 12:00 uur op NPO Zapp / NPO3 te volgen.

Hoe de eventuele intocht(en) in Zaanstad worden geregeld is nog niet bekend. Op scholen en in de kinderopvang komt de goedheiligman wel langs, maar ditmaal zonder zwarte of bruine pieten.

Reacties