Alle straten kunnen meedoen aan online pubquiz op Burendag

Foto: Pixabay / Ri Butov

Burendag kent dit jaar voor het eerst een digitale activiteit. Alle buurten van Nederland kunnen op zaterdag 26 september van 19:30 tot 21:00 uur meedoen aan een online Burendag Pubquiz.

De vijftiende Burendag heeft als motto Vier het veilig, vier het voor de deur. Met de extra digitale activiteit willen initiatiefnemers Douwe Egberts en het Oranje Fonds iedereen de mogelijkheid geven om aan deze dag mee te doen. Buurtcontact is in deze tijd immers nog belangrijker dan voorheen. Aanmelden kan hier. De pubquiz is een aanvulling op het programma dat de buurten zelf bedenken en is ook voor buurten toegankelijk die zich nog niet hebben aangemeld.

Veilig vieren

De bijna 4000 straten en buurten die zich al wel hebben aangemeld voor Burendag organiseren activiteiten conform de RIVM-richtlijnen. Want ook met anderhalve meter afstand zijn er veel leuke en veilige activiteiten te bedenken. Bijvoorbeeld een bingo voor de deur, een spelletjesmiddag voor de buurtkinderen of een fietstocht met alle buren. Aan de online Burendag Pubquiz kan iedereen meedoen door samen met zijn buren een team te vormen. Doordat de quiz volledig online is, kunnen ook buren deelnemen die in quarantaine zitten of die vanwege gezondheidsredenen liever binnenshuis blijven.

 

Daarbij zijn er ook nog eens mooie prijzen te winnen. Onder de 50 buurten met de hoogste score worden drie Douwe Egberts cadeaupakketten ter waarde van 175 euro verloot. De pubquiz wordt gepresenteerd door Upbeatles. Ook in Zaanstad hebben zich al volop buurten aangemeld. Klik op de interactieve kaart van Burendag om er meer over te weten te komen.

Sinds 2006

Burendag is in 2006 ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger zijn als buren elkaar kennen. De dag biedt iedereen in Nederland een mooie gelegenheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met buurtgenoten. Op deze manier kan iedereen ontdekken wie er in zijn of haar buurt woont en wordt tijdens Burendag vaak de basis gelegd voor nieuwe contacten. Zo kan één dag een effect hebben dat veel langer duurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds roepen deelnemers dringend op om alle geldende richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM in acht te nemen.

Reacties