Huizen en appartementen op het terrein van tuincentrum Lenteweelde

Foto: thijssenmakelaardij.nl

Op het terrein van het voormalige tuincentrum Lenteweelde aan het Zuideinde 16 in Koog aan de Zaan komen onder meer zeven eengezinswoningen met een royale achtertuin aan het water. Afhankelijk van de kap krijgen ze drie of meer slaapkamers.

Daarnaast zijn er tien driekamerappartementen ingetekend, verdeeld over twee woonlagen, met een tuin of balkon met uitzicht op de Mallegatsloot. Daarnaast wordt nog een zestal tweekamerappartementen in het complex opgenomen, afhankelijk van de ligging ook met tuin of balkon. Ze krijgen allemaal een aparte berging op de begane grond. Aan de andere kant, direct aan de Breedweer, worden vier eengezinswoningen gebouwd. Zo ontstaat een pleintje, met leibomen en straatmeubilair.

In totaal heeft het Lenteweelde-terrein een oppervlakte van 2500 vierkante meter. Eind deze maand begint de verkoop van de huizen tussen de Breedweer en de Mallegatsloot. Inschrijven op de huizen en appartementen kan hier De woningen vervangen de opslagloodsen en de beplanting van het op 1 januari vorig jaar gestopte bedrijf.

Lenteweelde hield het meer dan 100 jaar vol. In 1915 werd het bedrijf als bloemenzaak opgericht door Cornelis de Kloe. Inmiddels was de derde generatie in de zaak. Naast het tuincentrum op nummer 16 was er Bloemsierkunst & Lifestyle Lenteweelde aan het Zuideinde 1. Die winkel bestaat ook niet meer. Vorig jaar veranderde het concept van van een winkel vol bloemen, planten en decoratie naar een zaak die zich richt op het leveren en onderhouden van hydrocultuur, kantoorbeplanting en het ondersteunen van grote projecten.

De voornaamste redenen voor het sluiten van het Koogse instituut was het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van de jongste eigenaar van het bedrijf en het ontbreken van een opvolger.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen