Deel Eikelaan krijgt begin 2021 een andere aanblik

Negen perenbomen (rechts) worden vervangen door zuilvormige eiken.
Negen perenbomen (rechts) worden vervangen door zuilvormige eiken.
Foto: Google Street View

De gemeente gaat in het eerste kwartaal van 2021 de Eikelaan in Krommenie vernieuwen tussen beide bruggen, omdat de bestrating, het groen en de verlichting in slechte staat zijn. De straat krijgt ook een nieuw ontwerp, met aan de oneven zijde negen perenbomen tussen de huisnummers 53 en 71 die worden vervangen door zuilvormige eiken.

De perenbomen zijn in slechte staat en worden geruimd. De eiken die ervoor in de plaats komen bijven smal en kleuren in de herfst dieprood tot paars. Daarnaast wordt vanwege de slechte kwaliteit er de zomereik ter hoogte van huisnummer 70 vervangen door een nieuw exemplaar van deze soort. De andere bomen in de Eikelaan krijgen meer ondergrondse groeiruimte, waardoor ze langer mee gaan. Daarvoor wordt de rijbaan versmald van zes naar 5,80 meter. Vlakbij de ingang van het Agathepark wordt een aantal wilgbladige eiken geplant.

Een zuilvormige Quercus Palustris in zomertooi.

Er komen geen werkzaamheden aan het riool, maar de nutsbedrijven voor gas, water, stroom en internet gaan gedeeltelijk kabels en leidingen vernieuwen. De Eikelaan blijft een 50-kilometerweg en er wordt in het midden van de rijbaan een scheiding gestraat. Hierdoor wordt het wegbeeld van de Eikelaan tussen de Serooskerkestraat en de brug bij de Populierenlaan doorgetrokken. Hij wordt echter naar naar aanleiding van diverse klachten niet verhoogd aangebracht.

Eén parkeerplek minder

Bij de brug bij Wilgenkade komt een mindervalideoprit, zodat voetgangers daar makkelijker kunnen oversteken en in het  voorlopig ontwerp komt één parkeerplaats te vervallen. De openbare verlichting tussen de Heiligeweg en de Serooskerkestraat wordt vervangen door ledverlichting.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen