Zorgen PvdA over ventilatie in basis- en middelbare scholen

Foto: Flickr / Preconscious Eye

De PvdA maakt zich zorgen over tekortschietende ventilatie op basis- en middelbare scholen. Ook veel ouders, leerlingen en leraren hebben daar een hard hoofd in, volgens raadslid Eylem Koseoglu.

Het ministerie van Onderwijs adviseerde de scholen om voorafgaand aan het nieuwe schooljaar te controleren of ze hun ventilatie op orde hebben en om draaiende ventilatoren en ventilatiesystemen die lucht circuleren te vermijden. Minister Arie Slob richtte een landelijk team op dat scholen moet helpen de zaak goed voor elkaar te krijgen, maar een gemeente is ook voor een deel verantwoordelijk voor de onderwijshuisvesting. Daarom moet daar helderheid over komen richting ouders, leerlingen, leraren en de raad, vindt de PvdA.

Wat weten we?

Die partij wil donderdag van het college horen of er voorafgaand aan het nieuwe schooljaar contact is opgenomen met de scholen en of bekend is of, en zo ja waar er twijfels heersen. Scholen waar de luchtkwaliteit niet op orde is, moeten de ventilatie verbeteren voordat het kouder wordt en de ramen niet meer openkunnen. Hoe staat het met de ventilatiesystemen van scholen die les geven in relatief oude gebouwen, wil Koseoglu te weten komen en zijn alle systemen berekend op klassen waarin als gevolg van het lerarenrekort groepen worden samengevoegd. Ook is ze benieuwd of er al plannen klaarliggen voor het geval op een school een besmettingshaard blijkt te zijn ontstaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen