Hekken Wilhelminabrug vervangen door rood-witte blokken

Foto: Twitter / Gemeente Zaanstad

Het fietspad op de Wilhelminabrug in Zaandam blijft voorlopig nog dicht, meldt de gemeente vandaag. De hekken die het fietspad nu afsluiten worden vervangen door rood-witte blokken.

Ook wordt de 30-kilometerzone vanaf het Zaantheater over de brug verlengd, tot aan het Pannenkoekenhuis. Dergelijke blokken zijn vanwege de storm nu tijdelijk weggehaald van fietspad De Slinger over het spoor in Zaandam. Tussen vandaag en zaterdag wordt er gewerkt aan de Wilhelminabrug. De rood-witte blokken die er komen hebben volgens de gemeente een grotere attentiewaarde en zijn ‘beter bestand tegen weersomstandigheden’.

De overlast voor weggebruikers tijdens de werkzaamheden is minimaal, zo wordt beloofd. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt buiten de spitstijden. Voor de langere termijn wordt nog naar betere oplossingen voor de nieuwe brug en de directe omgeving gekeken, zoals een fietsstraat (waar auto’s te gast zijn) of een andere inrichting van de ruimte. De omgeving en belanghebbenden worden daarbij betrokken. Tot die tijd blijft het fietspad op de Wilhelminabrug afgesloten met de blokken en blijven fietsers op de rijbaan.

Rood asfalt

Ter hoogte van het Pannenkoekenhuis wordt een deel van het asfalt rood geverfd. Dit moet er voor zorgen dat het voor de fietser én automobilisten duidelijker wordt dat de fietser via de rijbaan de brug passeert. Voor de veiligheid van alle weggebruikers wordt daarom de 30-kilometerzone vanaf het Zaantheater verlengd. Nu mogen auto’s nog 50 met kilometer per uur over de brug.

Beatrixbrug

De afgelopen weken is de situatie op Beatrixbrug nauwlettend in de gaten gehouden en daar heeft zich volgens Zaanstad in die periode één eenzijdig ongeval met een scooter voorgedaan. De oorzaak van het ongeluk is niet bekend. ‘Het lijkt er op dat de gebruikers wennen aan de nieuwe situatie op de brug. Dat betekent dat het rood-witte tape op de brug met de tijd wordt verwijderd,’ zo laat ze weten.

 

Reacties