Vanaf maandag screening bezoekers al buiten het ZMC

Foto: Google Street View

Het Zaans Medisch Centrum scherpt met ingang van maandag het bezoekersbeleid voor patiënten en bezoekers aan. Dat betekent dat zij al buiten het ziekenhuis, voor de draaideuren, een aantal vragen moeten beantwoorden.

Tijdens deze screening wordt onder andere gevraagd of er corona-achtige klachten zijn en of mensen onlangs in gebieden met de codes oranje of rood zijn geweest. Mensen die een begeleider meenemen wordt gevraagd of hij of zij daadwerkelijk mee naar binnen moet. Dit is om te volle wachtruimtes te voorkomen. Er geen bezoek toegestaan bij coronapatiënten, behalve in uitzonderlijke gevallen en met toestemming van de medisch specialist. Ook is geen bezoek toegestaan bij patiënten waarvan wordt vermoed dat ze besmet zijn met het virus. ‘Wij realiseren ons dat dit heel vervelend is voor alle betrokkenen. Dit is een afspraak gemaakt in regionaal verband om verspreiding van het virus te voorkomen,’ schrijft het ZMC bij de aankondiging op de website.

Beperkingen

Er mogen twee personen bij geboortes aanwezig zijn. De partner van de kraamvrouw mag daarna 24 uur per dag aanwezig zijn bij vrouw en kind en daarnaast is één bezoeker per dag welkom, die maximaal een uur mag blijven. Op de kinderafdeling zijn beide ouders of verzorgers weer onbeperkt welkom bij hun opgenomen kind. Bij de overige patiënten zijn maximaal twee bezoekers per patiënt per dag toegestaan voor de duur van maximaal een uur. Deze beperking geldt niet voor terminale patiënten.

Regels

Patiënten voor wie een afspraak is gepland krijgen vooraf een brief thuisgestuurd waarin zij worden voorbereid op het consult of de behandeling. De regels zijn:

  • Neem contact met het ziekenhuis op bij verkoudheidsklachten, keelpijn, koorts en kortademigheid;
  • Kom niet vroeg, om drukte in de wachtkamer de voorkomen;
  • Kom het liefst alleen. Voor kinderen, kwetsbare mensen en mensen die een tolk nodig hebben, geldt dat één persoon hen kan begeleiden. Die begeleider mag ook geen klachten hebben die kunnen wijzen op een coronagesmetting;
  • Ga na uw afspraak zo snel mogelijk naar buiten;
  • Bij (contact)onderzoek draagt het petsoneel wij een mondmasker.
  • Wanneer u het ziekenhuis bezoekt, bescherm dan uzelf en de mensen om u heen: houd altijd minimaal anderhalve meter afstand van anderen. Geef zorgmedewerkers en artsen de ruimte om hun werk goed te doen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen