Voorbereidingen baggerwerk Westzijderveld van start

Foto: Google Earth

Aannemer Benecke begint deze week met het plaatsen van de damwand in de Reef ten behoeve van de baggerwerkzaamheden in het Westzijderveld. De collega’s vanĀ Pruim Baggerwerken beginnen met het aanleggen van de baggerleidingen.

De bagger uit het veld wordt via de Weelsloot en de Weelbrug in Westzaan getransporteerd naar een doorgebroken onderbemaling in de Reef. Het verwijderen van de bagger zal de waterkwaliteit ten goede komen en daarbij is het ook nodig om de doorvaart te bevorderen, zodat noodzakelijk beheer in het Westzijderveld mogelijk blijft. Door de bagger te gebruiken voor het opvullen van de doorgebroken onderbemaling is de hoop dat er weer rietland kan ontstaan, waar de typische veenweidesoorten weer kunnen gaan groeien.

Vissen verplaatst

Vanaf begin september gaat aannemer Van der Lee aan de slag in het Guisveld en in de Kalverpolder. Loonbedrijf J.G. Groot en Zn. voert werkzaamheden uit in het Oostzanerveld en in het Varkensland en Van Aalsburg in de Reef en het Westzijderveld. Tijdens alle werkzaamheden wordt rekening gehouden met de aanwezige planten en dieren. Zo zal de beroepsvisser uit de polder Westzaan voorafgaand aan het verwerken van de bagger de doorgebroken onderbemaling eerst leegvissen. De vissen worden weer netjes uitgezet elders in de polder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen