Verzet omwonenden tegen tweede woontoren Bloemgracht

Zo moet de Bloemgracht eruit gaan zien. De linkertoren staat er al.
Zo moet de Bloemgracht eruit gaan zien. De linkertoren staat er al.
Foto: KPO Planontwikkeling

Mede namens ‘een grote groep’ andere bewoners van de Bloemgracht en omgeving heeft een inwoner bezwaar aangetekend tegen de bouw van een tweede woontoren op de gracht. Met een advies: op het Weideland in Assendelft kunnen in plaats daarvan vier torens staan.

Het Weideland in Assendelft.

 

 

De omwonenden van de geplande Zaandamse toren vinden het ‘belachelijk om dit stukje grond nog eens te verdichten met zo’n gebouw’. Waar voorheen de maximale bouwhoogte vier meter was komt er nu ‘een kolos op nog geen 30 meter van de andere toren’. Op twintig meter afstand van de hoek staan bovendien 50plus-woningen, waarvan de ramen aan de zijgevel dichtgespijkerd moeten worden, aldus het verzoek om het bouwplan nog eens te heroverwegen. De omwonenden maken zorgen over een nog verder oplopend tekort aan parkeerplaatsen: ‘De Cor Guigjesstraat, de Bloemgracht, voor zorgcentrum Pennemes, alles staat al vol.’

De bewoners van de seniorenwoningen en de bezoekers van Pennemes komen in de knel door de nieuwe toren, net als de bewoners van het oude ziekenhuis dat ook een tekort aan parkeerruimte heeft. En dan is er nog het groen dat uit de wijk verdwijnt. De conclusie: Zaanstad moet zich schamen als ze dit plan door laat gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen