College akkoord met plannen voor woontoren Bloemgracht

Foto: KPO Planontwikkeling

In plaats van een kerk een woontoren van dertien verdiepingen: het beeld van de Bloemgracht zal in de toekomst dramatisch veranderen. Naast de torenflat bij de Gouw moet er aan de noordelijke kant van de bebouwing een even hoge broer komen.

Het college is akkoord met de plannen die zijn ontwikkeld voor de gemeentegrond die in erfpacht is gegeven aan de Stichting Volle Evangelie Gemeente Zaanstreek, de Ichtus Pinkstergemeente. Ontwikkelaar KPO Planontwikkeling en de Pinkstergemeente hebben al in april 2016 een samenwerkingsovereenkomst gesloten over de nieuwe toren, op een plek waar volgens het huidige bestemmingsplan niet gewoond kan worden en waar de maximale bouwhoogte vier meter is. Nu heeft het college de seinen op groen gezet om het bestemmingsplan Rosmolenwijk aan te passen en de bouw van 46 huurappartementen in de vrije sector mogelijk te maken.

 

 

Bij de berekening van de parkeereis is er van uitgegaan dat 40 appartementen vallen in de categorie goedkoop en zes in de categorie duur, op basis van de oppervlakte van deĀ  woningen. Dit betekent op papier een behoefte aan 44 parkeerplaatsen, waarvan er negen op eigen terrein worden gerealiseerd. De overige 35 plaatsen zullen in de openbare ruimte worden opgevangen. Binnen een straal van 250 meter zijn volgens het college voldoende vrije parkeerplaatsen beschikbaar. De aanleg van extra parkeerplaatsen is daarom niet nodig. Fietsen kunnen worden gestald in de bergingen van de woningen.

Voor institutionele belegger

De 40 appartementen in de categorie goedkoop op grond van de grootte vallen in de categorie middelduur qua prijs. De appartementen zullen worden verkocht aan een institutionele belegger. De woningen worden gasloos en duurzaam gebouwd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen