Twee drugspanden Zaandam drie maanden gesloten

De gesloten woning aan de Zonnedauwhoek.
De gesloten woning aan de Zonnedauwhoek.
Foto: Gemeente Zaanstad

Burgemeester Jan Hamming heeft een woning in de Aalbersestraat in Zaandam drie maanden gesloten na de vondst van onder andere 42 pondspakketten heroïne. Er werd ook ruim 30.000 euro aan contanten aangetroffen. Aan de Zonnedauwhoek in Zaandam is ook een pand gesloten voor drie maanden, en wel wegens een kort daarvoor geruimde hennepplantage.

In het laatste geval waren de bewijzen voor de eerdere aanwezigheid van een wietkwekerij onder andere negen vuilniszakken met vers hennepafval, droogrekken, een dompelpomp, plantenvoedsel en kweektenten. Er werd ook illegaal stroom afgetapt. Nog meer attributen voor de kwekerij werden in een bij het pand aanwezige vrachtauto gevonden, zoals 186 potten met aarde en steelresten, een kweektent, lampen en koolstoffilters.

Beide panden zijn door de gemeente gesloten op basis van overtreding van artikel 13b van de Opiumwet. Zaanstad heeft een streng sluitingsbeleid in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Naast bedrijfspanden worden ook woningen waarin harddrugs of wietplantages worden aangetroffen tijdelijk gesloten. De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen